Uudistunut Zorbas Postimäellä heinäkuussa 2022

Uudistunut Zorbas Porvoon Ilolassa alkaen 26.7.2022

Zorbas, elämää ahnehtiva kulkija palaa uudistuneessa kesäteatteriesityksessä Postimäelle heinäkuussa 2022. Zorbasta esittää viime kesän tapaan Marko Putkonen, uutena vastanäyttelijänään Hortencena porvoolainen, operettilaulajana tunnettu Johanna Nurmimaa.

Zorbasin lauluissa, tansseissa ja musiikeissa virtaa elämä. Näytelmän tarinassa koetaan juhlahetkiä ja traagisia tapahtumia kreikkalaisella saarella.

-Viime kesästä tuli niin paljon hyvää palautetta, että päätimme esittää näytelmän myös kesällä 2022. Viime kesänä piti myös rajoittaa yleisömääriä koronan takia, kertoo näytelmän ohjaaja Tuovi Putkonen.

Zorbasia esittävä Marko Putkonen luonnehtii roolihahmoaan elämää ahnehtivaksi kulkijaksi:
-Zorbas ihmetyttää, ihastuttaa ja joskus vihastuttaa ympäristöään. Hän elää ja kokee, ei kyseenalaista itseään tai asenteitaan, vaan elää vaistojensa mukaan.

Kerro minulle Zorbas-esitykseen on liittynyt uusia, vahvoja naisnäyttelijöitä: näyttelijä ja laulaja Johanna Nurmimaa ja näyttelevä, tanssiva ja laulava Marianne Peräkylä. Esiintyjäryhmässä ovat mukana viime kesästä tutut: monitaitoinen Thomas Pryke, oopperalaulaja-pianisti Sirja Pohjanheimo-Vikla, puhallinmuusikko Keijo Liski ja Soila Tikkanen pianon takana ja välillä tanssivassa tyttöryhmässä. Hengellisiä rooleja esittää Janne Keskikallio ja muissa tehtävissä nähdään Porvoon Teatterin vankkaa näyttelijäjoukkoa.

-Esityksen musiikki toteutetaan livenä, kertoo musiikit sovittanut ja osin sanoittanut näytelmän käsikirjoittaja Marko Putkonen. –Porvoon Teatterissa monet näyttelijät ovat myös musiikin harrastajia tai ammattilaisia.

Postimäen katettu katsomo takaa sen, että kesäteatterista voi nauttia, satoi tai paistoi, sanoo Tuovi Putkonen. – Kesäteatteri on yhdessäoloa ja yhdessä elämistä. Se on yleisön ja esiintyjien yhteinen kokemus.

Kerro minulle Zorbas-musiikkinäytelmän ensi-ilta on Postimäellä tiistaina 26.7. klo 18.

Muut esitykset: keskiviikkona 27.7., perjantaina 29.7,, lauantaina 30.7,. tiistaina 2.8., keskiviikkona 3.8,, lauantaina 6.8. ja sunnuntaina 7.8.

Esitykset arkisin klo 18 ja la ja su klo 17.

Liput normaali 27 €, eläkeläiset 24 €, lapset alle 12 vuotta 15 €.
Lippuja myy www.netticket.fi<http://www.netticket.fi> ja Grand-Luckan Porvoossa. Ryhmätilaukset Tuovi Putkonen 040 506 3572.