Kehitysvammaisten teatterin Hannu ja Kerttu Eläinten asialla

Esitykset Porvoon Teatterissa 26.5., 28.5, ja 29.5. klo 15. Liput 12 €, varaukset 040 5710680 klo 14-17.

Kehitysvammaisten teatterin viides näytelmä Hannu ja Kerttu on eläinten asialla. Ihmisten on annettava eläimille hyvä elämä ja lemmikkieläimistä on huolehdittava niin kauan kuin ne elävät, näytelmä muistuttaa.
Kehitysvammaisten teatteri on toiminut jo lähes 10 vuotta. Neljä aikaisempaa näytelmää ovat olleet Ruma ankanpoikanen (2013), Tuhma Jussi (2015), Olen suomalainen (2017 ja F1 Carmen (2019). Monet näyttelijöistä olivat mukana jo ensimmäisessä näytelmässä.
Korona on vaikeuttanut Hannun ja Kertun taivalta. Välillä oli lähes vuoden harjoitustauko kokoontumiskieltojen takia ja ensi-ilta siirtyi vuodella eteenpäin. Sairastumisia ja karanteeneja on ollut, mutta lopussa kiitos seisoo.
Kehitysvammaisten ohjaajien SaMixet ryhmän Eija Forssell, Helena Markkanen, Soile Nieminen ja Birgit Seghaier, yhteistyö kehitysvammaisten ja Porvoon Teatterin kanssa on ollut taas mutkatonta ja iloista yhdessä tekemistä. Porvoon Teatterin puolesta näyttelijävahvistuksena on emäntää esittävä Sari Järvinen-Hippi, ja lavastusta ovat valmistaneet teatterissa työskennelleet Aurora Eriksson ja Päivi Happo. Kaikki ovat olleet mukana puvustuksen ja rekvisiitan valmistamisessa. Sam Laukkanen vastaa tekniikasta. Esma Haddaksen julisteessa huokuu sadun henki.
Hannun ja Kertun työryhmä kiittää kaikkia esityksen tukijoita ja yleisöä, jonka edessä on ilo jälleen esittää yhteisen ponnistuksen aikaansaannos.