Sudenmorsian

Aino Kallaksen Sudenmorsian esitetään sunnuntaina 14.10. klo 14. Porvoon Teatterissa.  Varaukset: porvoonteatteri.info@gmail.com, liput 12 €. Draamamonologin esittää lausuja Erja Noroviita. Sudenmorsian on kaunis tarina myyteistä ja uskomuksista, vastuusta ja vapaudesta. Kirjailija Aino Kallas kutsui romaaniaan Hiidenmaalaiseksi tarinaksi. Se sopii mainiosti kerrottavaksi ja yhteisölliseksi kuuntelukokemukseksi. Kallaksen kieli on taianomaisen kaunista ja soinnukasta. Katso Sudenmorsian juliste

Erja Noroviita on Loviisassa asuva lausuja, joka on valmistanut Kallaksen tuotannosta useita ajankohtaisia esityksiä yksin tai muiden taiteilijoiden kanssa. Erja Norovoota on Aino Kallaksen kesäkodissa toimintaa järjestävän ja taloa vallivan Lopen Syrjä-seura ry:n puheenjohtaja.

Ihmissusitarinoita on taltioitu runsaasti Virosta, ei juurikaan Suomesta. Suxdenmorsian julkaistiin 1928. Kallas kirjoitti sen Hiidenmaalla Kassarin saarella. Porvoossa esitetään alkuperäinen tarina. Kesto on reilut 2 tuntia ja esityksessä on väliaika.