Postimäki Express – Sinua, sinua rakastan

Kesän lapsi, Johanna Saarikallio

Kesän lapsi, Johanna Saarikallio

Sinua, sinua rakastan. Krista Putkonen-Örn ja Viljami Mehto

Sinua, sinua rakastan. Krista Putkonen-Örn ja Viljami Mehto

Rinnakkain. Mia Lehtola ja Marko Putkonen

Rinnakkain. Mia Lehtola ja Marko Putkonen

Porvoon Teatterin kesäteatteri:

Postimäki Express – Sinua, sinua rakastan

Kirjeet ovat kulkeneet, kautta aikojen, tulvillaan rakkautta, kaihoa ja kaipuuta, ja joskus myös pettymyksiä, kariutuneita unelmia. Posti on jo kauan ollut osa suomalaista elämää. Sen tuloa on odoteltu sydän syrjällään, kuten tänäkin päivänä Suomen syrjäkylillä ihmiset kerääntyvät odottamaan postin saapumista.

Porvoon teatterin kesäteatteri Postimäki Express: Sinua, sinua rakastan sisältää lauluja kesäillassa, runsain mitoin tunteita, iloja ja suruja, odotuksia ja täyttymyksiä, ja laulujen tulkkeina on Porvoon Teatterin väkevimpiä laulajia: Marko Putkonen, Krista Putkonen-Örn, Johanna Saarikallio, Mia Lehtola, Lasse Rantanen, Elli Tikkala, Sara Vilander, Eija Forssell. Kapellimestarina on kosketinsoittaja Viljami Mehto, jonka seurassa soittavat myös näyttelijät Lasse Rantanen, basso, ja Elli Tikkala, sello.

Tarinassa, jonka ovat punoneet Tuovi ja Marko Putkonen, liikutaan mielikuvitusrikkaasti Postimäen historiassa aina nykypäivästä, jolloin posti kamppailee työttömyyden uhan alla, 1980-luvun polkupyöräpostiljooneihin, sodan aikaiseen kenttäpostiin, Venäjän vallan aikaiseen hevoskuriiriin ja vieläkin vanhempaan: juokseviin postimiehiin, jotka Ruotsin vallan aikana juoksivat virallista postia Turusta Viipuriin. Ja sillä matkallahan Postimäki oli yksi etappi.

Mukana on lukuisia tuttuja lauluja, laulajien itse toivomia tai käsikirjoittajien ehdottamia. Osasta lauluja Marko Putkonen on koostanut potpureita, kuten Amerikan potpurin kultakuumeen ajalta ja esityksen päättävän kesäkimaran, jossa hypellään ennakkoluulottomasti musiikin tyylilajeista toisiin. Mukana on Juicea, Saxia, monia tunnettujen suomalaisten iskelmätaitajien kappaleita, mutta myös Chydeniuksen lauluja ja basso-bravureita.

Postimäki Express: Sinua, sinua rakastan on elämänmakuinen ja eloisa kokonaisuus, toteutettuna Porvoon Teatterin musiikillisilla ja näyttämöllisillä esiintyjillä ja heidän taidoillaan. Se tarjoaa yleisölle hyvää viihdettä, koskettavuutta ja kesäistä iloa.

Ensi-ilta: la 9.7.klo 19, su 10.7.klo 17, ke 13.7.klo 19, pe 15.7.klo 19, la 16.7.klo 19, su 17.7.klo 17, ke 27.7. klo 19, to 28.7.klo 19, pe 29.7. klo 19.

Kesto noin 2 tuntia, väliaika-puffet Postimäen Kahvituvassa. Postimäen osoite: Vanha Viipurintie 12, Ilola, Porvoo. Lisätietoja www.postbacken.fi, www.porvoonteatteri.fi

Lippuvaraukset 040-571 0680. Liput 17/15 € aikuiset ja 10 € alle 12-vuotiaat lapset.