Jokainen ihminen on laulun arvoinen – Veikko Lavin elämä ja viisut, kirj. Marko Putkonen

Esitykset Porvoon Ilolan Postimäellä 

Kesäteatteri sijaitsee noin 6 km:n päässä Porvoon kaupungista Kotkan suuntaan osoitteessa Ilola, Postimäki, Vanha Viipurintie 12, Porvoo.

Tietöiden takia Ilolaan ajetaan Porvoon ja Kotkan välistä moottoritietä (E 18) Ilolan liittymästä.

Väliaikatarjoilusta vastaa Postimäen kahvitupa, puh. 040 675 7275.

Ilmainen pysäköinti parkkipaikalla joka sijaitsee Vanhan Viipurintien varrella Postimäen vieressä. HUOM! Ei sääriskiä, katsomo on katettu!

tiistai               18.7. klo 19
keskiviikko     19.7. klo 19
perjantai         21.7. klo 19
lauantai           22.7. klo 16
sunnuntai       23.7. klo 16
tiistai                25.7. klo 19
keskiviikko      26.7. klo 19
perjantai         28.7. klo 19
lauantai           29.7. klo 16
tiistai                  1.8. klo 19
keskiviikko        2.8. klo 19
Liput 30 €, eläkeläiset 25 €, lapset alle 16 vuotta 15 €
Tiedustelut ja ryhmävaraukset 040 506 3572
porvoonteatteri.info@gmail.com

Veikko Lavi koki jokaisen ihmisen laulun arvoiseksi. Hän kuvasi lauluissaan ihmisyksilöitä, kuten Takarivin Taavia, Kotkan Kerttua ja Vanhapoika-Valtsua. Lavi tulkitsi osuvasti myös laajemmin suomalaisten tuntoja esimerkiksi lauluissa Serenadi Hetekalle, Kaljahanat aukes,  Inhottavat naapurit, Silakka-apajalla ja Väärä vitonen. Kaikki aiheensa Lavi käsitteli omalla persoonallisella tavallaan, omien humaanien näkemystensä pohjalta, tuoden esiin teksteissään komiikan ja parodian tajunsa.

VEIKKO LAVI – NÄYTELMÄN ARVOINEN MIES

Tähän päätelmään tuli laulaja/kirjailija Marko Putkonen yhdessä ohjaajapuolisonsa Tuovi Putkosen kanssa miettiessään vaihtoehtoja Porvoon Teatterin  kesäteatteriesitykseksi. Putkonen, joka on itsekin toiminut laulunikkarina Hortto Kaalo-yhtyeessä, teattereissa ja televisiossa, koki sielunveljeyttä Veikko Laviin. Hetken lapsia. Lisäpotkua antoi se, että Lavi oli tullut Putkoselle tutuksi esiintymisistä samoissa tilaisuuksissa, mm. Porvoon Grandissa. Putkonen oli myös laulanut mestarin lauluja Finlandiatalon suuressa Lavi-konsertissa.

Veikko Lavi syntyi Kotkassa ja käytti eläessään Kotkan murretta, joten kotkalainen Thomas Pryke oli luonnollinen valinta Lavin rooliin. Hän on käynyt tutuksi porvoolaiselle yleisölle näyttelijänä, laulajana ja ohjaajana, mm. näytellen kahtena kesänä Zorbasissa toista miespääroolia Postimäellä. Toinen kantava miesrooli on Lavin lapsuudenystävä Topi, jota esittää karismaattinen porvoolainen Pasi Siltakorpi.

Lavista käytetään näytelmässä kutsumanimeä Vepa ja hänen vaimostaan Sylvistä tuttavallista muotoa Sypä. Sypä oli Lavin suuri rakkaus, vaikka Vepalla olikin touhun miehenä taipumusta rillutteluun ja hauskanpitoon. Vastuuntunto pani aina hankkimaan perheelle toimeentulon, joten milloin musiikki ei elättänyt, Vepa teki mitä eteen tuli, kaikkea hanttihommista toimitusjohtajaan ja kanalanomistajaan. Sypä näyttää olleen tukena kaikessa – suuri ymmärtäjä. Tätä sopeutuvaista naista esittää näytelmässä Kaika Selin, Porvoon teatterilainen jo pikkutytöstä alkaen mm. Peppi Pitkätossun ja Vaahteramäen Idan rooleissa. Kaika itse sai näyttelijäveren sukuperintönä äidiltään ja Kaikan perimää jatkavat mm. näytelmässä esiintyvät lapset Lianna ja Milo.

Jokainen ihminen on laulun arvoinen pursuaa musiikkia. Varvaraa esittää Soila Tikkanen, monipuolisesti musikaalinen nuori nainen, joka kantaa vastuuta myös puvustuksesta. Sandraa näyttelee Eija Forssell, Hilmaa Merja Lindström ja Armiittaa Janina Viljanen.

Porvoon Teatterin esityksissä mainetta niittänyt Janne Keskikallio esiintyy Inkeroisten sonniyhdistyksen puheenjohtajana ja Marko Putkonen paikallisena Mannena.

Veikko Lavilla oli kumppaninaan keikoillaan usein hanuristi, sillä Lavi sympatiseerasi hanuria, tai harmonikkaa, kuten soitinta virallisesti kutsutaan. Lavista kertovan esityksen viisut ja kupletit tukeutuvat harmonikkasäestykseen, josta vastaa Porvoon Teatterin produktioissa aiemminkin esiintynyt Ari Suomela. Näytelmän ohjaavat Tuovi ja Marko Putkonen. Lavastaja on Elina Lehikoinen ja teatteritekniikasta huolehtii Sami Laukkanen.

Teatterin väki on kiinnostuksella perehtynyt Veikko Lavin maailmaan, huumoriin ja humaaniin elämänkatsomukseen, innostunut siitä ja palaa halusta tarjota Lavin parodioiden helmiä yleisölle.

Veikko Lavi, näytelmän arvoinen viisunikkari

Sypä, Vepa ja Topi, Kaika Selin, Thomas Pryke ja Pasi Siltakorpi